Tarinamme


PERINTÄRITARIN TARINA


Perintaritarissa tapahtuu sukupolvenvaihdos. Kuvassa Jussi Hannu ja Juha


1989 – Yritystoiminta alkaa


Perintäritarin juuret ovat vuodessa 1989, jolloin Hannu Ritari päätti vuosien luottopäällikön työt Hankkija-konsernissa ja aloitti oman yritystoiminnan luotonhallinnan ja saatavien perinnän parissa. Perintätoimisto T:mi Perintäkymppi syntyi. Ennen Perintäkymppiä Hannu vastasi Hankkijalla taloushallinnon tehtävissä erityisesti saatavien perinnästä sekä reskontrasta. Se antoi alkusysäyksen omalle toiminnalle. Hannun asiakaskunta koostui pääsääntöisesti maatalousalan yrityksistä, joiden parissa hän työskenteli jo Hankkija -vuosinaan.


1996 – Perintäkympistä Perintäritariksi


Vuonna 1996 nimi muuttui Perintäkympistä Perintäritariksi, sillä kyseisenä vuonna oli pakko liittyä kaupparekisteriin ja Kymppiperintä oli ehtinyt ensin rekisteröimään nimensä. Piti keksiä uusi nimi ja siitä Perintäritari Ky sai alkunsa. Jonkin asteista henkilöitymistä oli havaittavissa yrityksen nimessä. Hannu on lähes 30 vuoden aikana saanut luotua itselleen tiiviin ja luotettavan asiakasverkoston. Toiminta on pysynyt tietoisesti pienenä, sillä Hannu on halunnut vaalia erinomaisia asiakassuhteitaan ja pitää omalta osaltaan heidän luotonhallintansa kunnossa. Saatavien perintä on pääosin ollut keskittynyt Etelä-Pohjanmaan alueelle, mutta apua on annettu myös koko Suomessa sekä ulkomailla.


2017 – Perintäritarin uusi aikakausi


Kuitenkin työura tulee jossain vaiheessa päätökseensä ja on aika miettiä yrityksen kohtaloa oman eläkkeelle jäämisen jälkeen. Kun eräs ulkopuolinen toimija ilmaisi kiinnostuksensa Perintäritarin yritystoiminnan jatkamiseen, Hannu päätti tiedustella vävypojiltaan Jussi Saarijärveltä ja Juha Järviseltä haluja jatkaa yrityksen tarinaa perheyrityksenä.

Alusta alkaen vävypoikien reaktiot olivat hyvin samankaltaiset: huonomaineiselle alalle sylkykupiksi lähteminen ei motivoi, mutta jos rauhallinen ja hyväsydäminen appiukko on kokenut työnsä palkitsevana ja onnistunut siinä vuosikaudet niin onhan tämä ala tutustumisen arvoinen. Alaan tutustuminen kirjojen ja netin kautta, Hannun toimintaan perehtyminen sekä kilpailijoiden analysoiminen mahdollistivat oman, ritarillisen, toimintamallin. Kasvolliset yrittäjät eivät voi paeta yrityksen nimen taakse päätöksissään ja hinnoittelun avoimuus ennen perintää minimoi yllätykset. Perintäritarin toimintaa ohjaa arvot, jotka ovat yrittäjillä läsnä myös työn ulkopuolella.

Palaset loksahtivat nopeasti kohdilleen, sillä hallinnollisten tehtävien kanssa aiemmin työskennellyt Jussi ja myynnin sekä markkinoinnin parissa toiminut Juha täydensivät osaamisella toisiaan. Yksi ehto oli kuitenkin saatava: Hannun tulisi auttaa sekä mentoroida vähintään vuosi Jussia ja Juhaa siirtymävaiheessa, jotta toiminta pystytään pitämään ammattimaisena koko siirtymän ajan. Tämä oli Hannulle itsestäänselvyys, jotta toiminta pysyy taukoamatta laadukkaana ja täsmällisenä.

Perintäritari Oy perustettiin 1.1.2017 ja samalla kääntyi tarinassa uusi sivu Juhan ja Jussin vetovastuun myötä. Tuplaantuneen resurssiemme sekä päivitetyn ohjemistomme ansiosta olemme pystyneet tarjoamaan apuamme ympäri Suomen ja tarvittaessa myös koko Euroopan alueella kumppanuusverkoston avulla. Asiakkaina on pääosin pienyritykset ympäri Suomen, jotka tarvitsevat asiakaslähtöistä ja luotettavaa apua oman kassavirtansa sekä asiakassuhteensa hoidossa. Palveluvalikoimaan olemme lisänneet vapaaehtoisen perinnän lisäksi muitakin ratkaisuvaihtoehtoja ongelmien ratkaisemiseksi, joita ovat mm. MuistutusRitari ja SovitteluRitari. Jussi pitää pääkallopaikkaa Seinäjoen Elinkeinotalolla ja Juha huolehtii Helsingin Hakaniemessä haarakonttorin siisteydestä. Kaikkien näiden muutostenkin jälkeen olemme edelleen täysin suomalainen perheyritys Seinäjoelta.


ETUSIVU
          Tarinamme
Palvelumme
Asiakkaitamme
Kumppanimme
Missio, Visio & Arvot